Mobil LOGO Minerva Fertility GynHälsan Fertilitetsklinik

Ultraljud graviditet i tidig graviditet

Vid graviditet  erbjuds möjligheten att göra ett vaginalt ultraljud i graviditetsvecka 7 eller 8. Då säkerställs att graviditeten sitter på rätt ställe, att tillväxten är som den ska, antal foster samt att hjärtat har börjat slå. Denna kontroll kan ske inom ramen för Regionfinansierad vård, men också som privatbetalande beroende på indikation.

NIPT- Non inasive prenatal testing

Via GynHälsan har vi möjlighet att erbjuda NIPT test (Non-invasive prenatal testing). NIPT-test är ett unikt sätt att påvisa eventuell kromosomavvikelse hos fostret på ett icke-invasivt sätt. Ett blodprov från den gravida kvinnan tas och fostrets DNA som finns cirkulerande i kvinnans blod analyseras sedan. Testet kan göras från v.10+0 och framåt. Inget prov från moderkaka eller fostervatten behövs för denna typ av analys. 

Vad kan NIPT testet påvisa?

 Svaret har en hög känslighet och pålitlighet som ligger på mer än 99%. Avvikelser på kromosom 13, 18 och 21 samt könskromosomerna X och Y är det som analyseras i det basala testet, det går även att få information om vilket kön fostret har. Det finns möjlighet till utvidgad analys av mikrodeletion DiGeorges syndrom, 22q11.2.  Analysen av provet görs i samarbete med  fostertest.se i Göteborg.

Boka tid för NIPT

Provtagningen sker på vår systermottganing, GynHälsan/StudentGyn, och skickas till Göteborg för analys.
Priset för basalt NIPT-test är 5600 kr samt 7000kr för utvidgad analys. En kostnad på 260kr för ultraljud tillkommer om det ej gjorts tidigare.

Välkommen att kontakta oss!
018-12 80 17

C-Medical Fertilitet GynHälsan
Kålsängsgränd 10 d, 3 tr
753 19 Uppsala
018-12 80 17 eller 076-184 85 85
 
Mottagningen är centralt belägen nära Centralstationen i Uppsala.